Britt Bendixen: Dansedommeren med det lyse sind

Gitte Nielsen

Danseinstruktør og dommer i Vild med dans, Britt Bendixen er død. Hun blev 81 år gammel.

Hun dansede ikke længere som en gazelle og det vidste hun også godt. Men det som kroppen satte begrænsninger for, ja det skulle ikke afholde hende fra at lære fra sig. Dansens kunst kunne hun nemlig lære de fleste.

Natten til lørdag har Britt Bendixen danset for den sidste gang. Hun sov stille ind efter kort tids sygdom.

Hendes liv, som hun med egne ord altid har beskrevet som usandsynligt spændende, er nu slut.

Fredag efter fredag var hun på skærmen for at vurdere Danmarks modigste dansere i bedste sendetid. Hun var altid solbrun og med perlerige smykker om hilsen. Altid med mindst to par briller på hovedet.

Britt Bendixen forelskede sig

Da Britt i 1963 mødte danseren og koreografen Gene Nettles var det kærlighed ved første blik. Der gik dog noget tid, før han indså, hvor lækker hun var.

Efter 9 år sammen blev parret forældre til sønnen Niclas. Siden hen gik ægteskabet i stykker og de blev skilt i 1981, da hun var 39 år.

Britt har hele livet igennem være begejstret for mænd. Det har hun selv fortalt ved flere lejligheder.

Midt i et veletableret liv, som var defineret af hendes ægteskab med en mand og dermed et fælles forældreskab, så forelskede hun sig i en kvinde.

Det var chokerende. Hun havde aldrig oplevet sådanne følelser før. Ej heller har hun haft de tanker før. Dette udtaler Britt til ELLE.

Britt tror ikke på, at man forelsker sig i køn. Det er mennesket man forelsker sig i. Sådan er det i hvert fald for hende.

Hun faldt for den 18 år yngre Marianne Nybo. Hende mødte hun til en fest i 1995 og parret har levet sammen lige siden.

Vild med dans holdt hende ung

Som 62 årig var det meningen at Britt Bendixen skulle trappe ned. Da Tv2 så ringede for at invitere hende til casting på et dengang nyt danseprogram, ja så afviste hun det med det samme.

Hun troede at det handlede om nogen der ikke kunne danse og det ville hun ikke. Men endnu engang ville skæbnen det anderledes.

Britt Bendixen fik lovning på, at hun som dommer måtte være sig selv og dermed ikke blev castet til at skulle spille en anden karakter. Dette gøres nemlig i andre udgaver af programmet.

Efter 17 sæsoner af Vild med dans, kunne hun ikke mærke at hun var blevet noget ældre. Hun synes at tiden fløj afsted, fordi hun laver noget, som hun er glad for.

Da hun valgte at sige fra i 2021 så var det meningen at dagene skulle være hendes egne.

Britt delte sit liv og hjem til det sidste i Slangerup med hendes kæreste Marianne. Hun efterlader sig derudover sønnen Niclas Bendixen, svigerdatteren Trine Dyrholm og barnebarnet Aksel.