Bycykler med skinger hyletone

Gitte Nielsen

Tonen fra bycykler er til at blive vanvittig af

Jørgen Mark Pedersen fra København er ved at være noget træt af den hyletone, som bycykler afgiver i nærheden af hans hjem.

Den skingre hyletone startede kl. 05 om morgenen i lørdags. Jørgen Mark Pedersen beskiver det som en hyletone, der går gemmen marv og ben. Lyden fra cyklerne stoppede først mandag formiddag. Lyden har lagt sig som et bagtæppe over hele hans weekend. Han har endda været nødt til at flytte sovepladser og dermed trække et andet sted hen i hans hjem.

Det er tredje gang på ikke engang en måned, at de hvide cykler ved Lergravsparken på Amager hyler i kor. Dette scenarie foregår blot 50 meter fra hans hjem.

Han beskriver det som en konstant skinger tone der blot skærer igennem. Det kan ikke undgås at man lægger mærke til det og når du først har hørt det, ja så kan du ikke se bort fra det igen.

Selvom Jørgen Mark Pedersen og hans familie bor et stykke væk, så har de været nødt til at omrokere på sovepladserne derhjemme. Dette har de gjort så de undgår at blive vanvittige. De har ikke engang mulighed for at have vinduerne åbne grundet larmen fra cyklerne.

Bycykler i København.

Forsøgt at kontakte BikeShare Danmark

Jørgen Mark Pedersen har flere gange forsøgt at komme i kontakt med Bikeshare Danmark. Bikeshare Danmark er firmaet bag disse bycykler. Der er dog et problem med kontakten. Bikeshare Danmark blev begæret konkurs d. 9 december i år. Dette betyder også at det ikke længere er muligt, at komme i kontakt med dem, da deres hjemmeside er lukket ned.

Jørgen har forsøgt at kontakte dem samtlige gange han har været generet af hyletonen.

Første gang han tog fat i virksomheden var i slutningen af november. Dengang forklarede virksomheden at det var en ny generation af disse cykler, som får indbygget en lyd. Denne lyd forekommer blandt andet når brugeren afleverer cyklerne forkert.

Bikeshare Danmark fortalte at de arbejdede på, at få fjernet lyden helt. Det samme fortale direktøren for virksomheden, Alexander Bentsen, da flere beboere ved Islands Brygge også blev generet af lyden.

Han udtalte at de ikke kan have cykler i byen som skriger på den måde, og at det var deres topprioritet, at få fjernet denne funktion. Dette skete dog ikke.

Et dyrt projekt

Bikeshare Danmark er ejet af By- og Pendlercykel Fonden, som er etableret af Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune. De overtog virksomheden fra den tidligere ejer, da denne ejer gik konkurs tilbage i 2017.

Der er gennem de seneste år blevet pumpet næsten 100 millioner kroner i dette projekt. Både Frederiksberg kommune, Københavns Kommune, Rødovre Kommune og DSB har finansieret projektet.

Det har dog aldrig været meningen, at disse kommuner og DSB skulle fortsætte med at støtte dette projekt. De skulle blot hjælpe projektet i gang. Derefter skulle det gerne vise sig at blive et selvbærende projekt. Dette har dog vist sig, ikke at kunne lade sig gøre. Dette udtaler Nikolaj Bøgh, rådmand i Frederiksberg Kommune.