Chatrobot med intime og seksuelle forhold

Gitte Nielsen

En chatrobot der blev udviklet som en form for terapi er nu blevet brugt til seksuelle og intime forhold.

Den kunstige intelligente chatrobot ChatGPT har taget verden med storm. Siden lanceringen har mennesker eksperimenteret med denne chatrobot. Den har nemlig vist sig at kunne lidt af hvert.

Den bliver brugt som en virtuel terapeut, en sex penneven, eksamensskriver og faktisk også som administrerende direktør i en virksomhed.

Chatrobot som direktør

En af de mest kuriøse udviklinger inden for burgen af ChatGPT, har imponeret flere millioner af mennesker på LinkedIn.

Den portugisiske forretningsmand João Santos begyndte på et forsøg. Dette forsøg blev et par dage senere en kæmpe succes.

Han instruerede denne chatrobot til at være administrerende direktør i en virksomhed. Han gav den derudover 1000 dollars til at bygge en profitabel virksomhed op.

João assisterede robotten med en enkelt time om dagen. Dette være til at føre robottens beslutninger ud i livet.

Den kunstige intelligens valgte at oprette et firma med navnet Alsthetic Apparel. Dette firma sælger T-shirts med motiver som robotten også selv har genereret.

Kunstig intelligens til eksaminer eller ej?

Internettet bør blive slukket under de skriftlige eksaminer. Hvis det ikke er muligt at slukke internettet, så bør eksamen foregå med pen og papir.

Sådan lyder en udmeldning fra Dansk Folkeparti. De har stillet et beslutningsforslag om at ændre den måde, hvorpå man holder skriftlige eksaminer i dag. Dette for at undgå snyd ved hjælp af internettet og især de nye teknologier som ChatGPT.

Vi skal være sikre på, at eleverne kommer ud af vores uddannelsessystem med den viden de bør have. Derfor menes det også, at det at slukke internettet eller bruge pen og papir, er den sikreste måde at sikre dette på.

Det er snyd at bruge programmer som ChatGPT, Wolfram Alpha og Google Translate under de skriftlige eksaminer.

ChatGPT er dog blevet spredt hurtigt. Især blandt dem der ønsker at springe over, hvor gærdet er lavest.

I december blot 14 dage efter lanceringen af denne chatbot, havde hver sjette elev valgt at bruge chatbotten til at formulere tekster. De formulerede tekster blev efterfølgende kopieret ind i elevernes skriftlige afleveringer.

Chatbot til terapi

I takt med at teknologierne bliver dygtigere, begynder de også at kunne svare mere detaljeret.

Den kunstige intelligens bliver også bedre og bedre til at kunne interagere i følsomme og mere personlige emner.

Det resulterer i at forskellige apps og chatrobotter, igennem den kunstige intelligens har til formål at styrke den mentale trivsel.

Der findes en amerikansk app der bruges som en virtuel terapeut. Her har hver bruger en unikt designet chatbot, som hele tiden lærer af deres samtaler.

Appen hedder Replika og er baseret på teknologi fra OpenAl, som står bag ChatGPT.