Covid-19 er ikke hvad det tidligere har været: Testcenter flytter

Gitte Nielsen

Testcenter flytter videre, covid-19 er ikke som det har været. Testcenter ved sygehuset i Skejby bliver flyttet til en anden placering i Aarhus.

Fra d. 1 februar kan aarhusianerne ikke blive testet for covid-19 på testcentreret ved Aarhus Universitetshospital.

Testcenteret bliver flyttet til en pavillonbygning ved vaccinationscentret på Aarhus Ø, Hveensgade 4. Behovet for at teste er nemlig faldet markant og dette er årsagen til flytningen.

Lige nu bliver der testet under 100 om dagen, dog svinger dette tal en del. Da corona var på sit højeste var tallet på omkring 7000 om dagen i Skejby.

Sundhedsstyrelsen anbefaler i dag, kun test for corona, hvis man har en øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb og hvis man får symptomer på en luftvejsinfektion. På testcenteret tester de dog dem der bestiller en tid.

De tester alle de kommer. Dette gælder også personer, der er blevet henvist af deres praktiserende læge. Derudover kører de ud til plejehjem og institutioner, hvis der forekommer nogle lokale udbrud.

Corona er dog ikke hvad det har været.

Drive-in covid-19 test er ikke en mulighed

Den faldende efterspørgsel der er på test, gør at personalet på testcenteret er reduceret fra 200 til 14 personer i dag.

Ved flytninge til Aarhus Ø forsvinder muligheden for at blive testet i Drive-in.

I Skejby har det været muligt at blive testet både som kørende og gående. Som kørende kunne du blive testet imens du sad i din bil. Det kørende tilbud forsvinder dog nu, samtidig med flytningen fra sygehuset.

Den sidste dag med covid-19 test ved AUH er d. 31 januar.

Smitten spreder sig stadig

En af grundende til flere ældre end forventet dør, er den stigende smitte med corona på plejehjem.

Overdødeligheden både uden for og inden for på plejehjem er set. Den er dog højere blandt de beboere der befinder sig på plejehjem.

SSI-rapporten fortæller at der helt generelt er stigende smitte over hele landet. Det er især de ældre på 70 og derover der bliver smittet som det ser ud nu.

Der er set en kraftig stigning i antal smittede personer på plejehjem over de seneste par uger.

Det er svært at sige hvordan den kommende tid kommer til at se ud i forhold til både smitte og dødsfald. Normalt er der en stigning hen over vinteren og en aftagning igen i marts. Dette er også forventet dette år. Det er dog svært at forudse.

Vi skal passe på hinanden og undgå at udsætte hinanden for smitte med covid-19.