Cristiano Ronaldo og Al Nassr er enige om en 2,5 årig kontrakt, der potentielt kan være 500 millioner dollars værd

Bo Hansen

Cristiano Ronaldo vil angiveligt slutte sig til den saudiarabiske klub Al Nassr efter sin afgang fra Manchester United midt i sæsonen, ifølge José Félix Díaz fra Marca.

Den to og et halvt år lange aftale er angiveligt over 500 euro værd, herunder et sign-on fee og økonomiske incitamenter fra reklamer. Hans årsløn på næsten 200 millioner euro vil gøre ham til den bedst betalte sportsudøver i verden.

Efter et par hæsblæsende måneder til åbningen af 2022-23 sæsonen meddelte United den 22. november, at de to parter gensidigt havde aftalt at gå fra hinanden. Ronaldo har siden da deltaget med Portugal ved VM i Qatar og hjulpet landsholdet til knockoutfasen.

Den 37-årige havde søgt et skifte væk fra Old Trafford siden sommerens transfervindue, selv om der angiveligt var begrænset interesse blandt de bedste ligaer, ifølge Mark Ogden fra ESPN.

Ronaldo kæmpede for at finde spilletid, da sæsonen først begyndte, og han fik kun fire starter blandt 10 optrædener i Premier League. Han lavede kun ét mål og ingen assists i ligaen.

Veteranen fik også en udelukkelse på én kamp efter at have nægtet at lade sig udskifte i en kamp i oktober, og hans forhold til Old Trafford klubben og United manager Erik ten Hag blev til sidst forværret med et eksplosivt interview i Piers Morgan Uncensored.

Det seneste skifte giver Ronaldo mulighed for at få en ny start, mens han forsøger at føje noget til sit utrolige fodbold cv.

Superstjernen har været blandt de bedste spillere i verden i de seneste to årtier og har vundet Ballon d’Or fem gange. Han har hjulpet holdene med at vinde fem Champions League titler, og han har også vundet nationale trofæer med United, Real Madrid og Juventus.

Selv om hans tempo er blevet langsommere i de seneste år, sluttede han på tredjepladsen i Premier League med 18 mål i 2021-22 og tilføjede yderligere seks mål i syv Champions League kampe.

Ronaldo bør endnu en gang sætte store tal for Al Nassr i Saudi Pro League. Selv om han måske ikke er bekendt med konkurrencen, bør hans færdigheder gøre det muligt for ham at være en forskelsmand med det samme.

Al Nassr ligger på andenpladsen i SPL-tabellen med tre point ned til Al Shabab FC efter otte kampe, selv om klubben har vundet tre titler siden 2014.

Den verdenskendte superstjerne skulle også give Al Nassr masser af opmærksomhed, samtidig med at han sandsynligvis også sælger millioner af trøjer, hvilket er med til at retfærdiggøre investeringen.