DMI advarer danskerne

Gitte Nielsen

Det er meget koldt og derfor er der risiko for islag siger DMI

DMI udsender en advarsel til danskerne. Det er hamrende koldt og i hele Danmark er der risiko for islag. Hvis nedbøren kommer som regn giver det islag på vejen rundt omkrig i landet. Det kan være med ti lat give nogle meget farlige vejbaner, fordi regnen faktisk fryser i det samme, den rammer vejene, udtaler Mette Wagner som er vagthavende meteorolog hos DMI.

Det er især i Jylland danskerne bør være opmærksomme på, at de våde vejbaner vil fryse i løbet af natten. Det bliver derudover mere skyet, i og med der er en varmefront på vej. Her kan den første nedbør over Jylland vise sig at falde som islag. Dette er med til at give meget glatte veje rundt omkring. Derfor bør danskerne passe ekstra godt på, når de kører, da vejene vil være mere glatte end normalt.

I løbet af mandagen vil risikoen for glatte veje med islag sprede sig til Fyn og Sjælland også. Det er ikke kun DMI der er ude og advare danskerne og bede dem om at passe ekstra på.

Politiet opfordrer alle billister til at køre hjemmefra i god tid og holde afstand til de forankørende biler. De opfordrer alle til at køre forsigtigt og dermed komme sikkert frem. Dette skriver Midt- og Vestjyllands politi i et twitter opslag.

Vejret skaber glatføre.

Husk dette når du skal ud på glatte veje

Mange steder i landet finder vi glatte veje. Når du som bilist skal ud i snevejret er det vigtigt at du husker at fjerne sne og is fra ruden, så du har en god sigtbarhed. Du bør også være særligt opmærksom på den rute du skal køre. Her bør du være opmærksom på, om der er nogen steder, hvor der er blevet meldt om glatføre eller om der er nogle steder, hvor der er sket uheld.

I disse områder er det vigtigt at du passer ekstra godt på. med det menes, at du bør sætte farten ned og køre forsigtigt.

Vagthavende ved Vejdirektoratet råder alle som skal køre i glatføre, til at tage afsted i ekstra god tid. For at undgå eventuelle uheld er det vigtigt, at alle sørger for at holde en ekstra god afstand til forankørende. Hvis uheldet skulle være ude, kan du som bilist forvente at køen varer længere end den normalt ville gøre.

Glatføre betyder ikke nødvendigvis, at trafikken vil blive tættere. Det betyder dog, at det vil tage længere tid for dig at komme fra det ene sted til det anden, netop fordi vi som bilister bliver nødt til at sætte farten ned.