Donald Trump har skudt sin valgkamp i gang

Gitte Nielsen

Donald Trump er mere vred end nogensinde. Han kan bedst beskrives som en superstjerne når han går på scenen til vælgermøder.

Lørdag skyder den tidligere amerikanske præsident Donald Trump sin valgkamp i gang. Her afholder han de først vælgermøder. Dette siden han meldte sit diktatur i november 2022.

Han startede med at besøge delstaten New Hampshire. Senere møder han vælgerne i South Carolina. Der er intet tilfældigt ved, at han har valgt netop disse stater.

Det er afgørende for Trump at han har opbakning i New Hampshire og South Carolina. Dette hvis han skal blive republikanernes endelige kandidat.

Begge stater bliver anset som kongemagere, fordi de er blandt de første der ved primærvalget skal stemme om, hvem der kan bliver præsidentkandidat til valget i 2024.

Donald Trump vil sikre Joe Biden bliver væltet

Trump vil stille op som kandidat til præsidentposten igen i 2024. Han ønsker at gøre det, for igen at gøre USA storslået.

Han hævder at landet er i forfald under præsident Joe Biden og at det gik bedre, da han selv var præsident.

Han vil sikre at Joe Biden ikke får fire år mere. Det vil landet ikke kunne klare udtaler han. USAs comeback begynder nu.

Den seneste tid har han igen og igen antydet at han ønskede, at stille op igen. Det havde nærmere været en sensation, hvis han ikke havde valgt at stille op. Inden hans tale kom det frem, at han har indleveret officielle papirer, der viser at han er en kandidat.

Joe Biden kommer også med et modsvar til Trump. Han udtaler at Trump svigtede USA og tilgodeså de rige samt angreb sundhedssystemet og kvinders rettigheder.

Valgsvindel eller ej?

I månederne efter hans nederlag til den nuværende præsident Joe Biden, talte Trump om udbredt valgsvindel.

Han holdt tale for hans tilhængere, her opfordrede han dem til at slås som bare fanden. Senere den samme dag, trængte demonstranter ind i Kongressen. Her mindstede mindst 5 personer livet under stormen på Kongressen.

Ved rigsretssager blev Donald Trump frikendt for magtmisbrug og for at have opildnet til oprør.

Han står over for flere undersøgelser af, om han reelt har handlet kriminelt. Det gælder en undersøgelse af hemmeligtstemplede dokumenter, som FBI har beslaglagt i Mar-a-Lago.

Potentielle straffesager lurer om hjørnet

Det bliver nu interessant at se, hvilke republikanske topkandidater der melder sig den næste tid.

Indtil videre er den eneste kandidat Donald Trump. Dog spekuleres der i blandt andet den tidligere vicepræsident Mike Pence, den tidligere udenrigsminister Mike Pompeo og Floridas Guvernør Ron DeSantis, som personer der muligvis vil melde sig.

Udover dette venter der Donald Trump en række potentielle straffesager. Disse handler blandt andet om hans ansvar i stormen på kongressen i januar 2021.

Der er mange ting som Trump skal overvinde, inden han muligvis kan kalde sig republikanernes præsidentkandidat.