E-cykling: Vi har en dansk verdensmester

Gitte Nielsen

Bjørn Andreassen var den første til at køre over stregen, da der lørdag blev afholdt VM i e-cykling.

Fra nu af og fremover kan den danske Bjørn Andreassen kalde sig selv for verdensmester i e-cykling.

Lørdag vandt den blot 21 årige dansker. Det var en noget overraskende sejr da der bliver afviklet VM i e-cykling på platformen Zwift. Alt dette foregik i den virtuelle verden.

Han havde ikke selv regnet med sejren. Han havde faktisk regnet med, at det ville være svært bare at gå videre fra det første løb. Da han fra det første løb gik videre som nummer selv, så pustede det noget liv i hans drøm.

Han udtaler selv at det gav fem på toppen at gøre om VM trøjen. Det holder han liv i, igennem hele løbet. Han tror det er det, der har været med til at gøre, at han kan holde den gode stil hele vejen til målet.

Dansk fjerdeplads i e-cykling

Bjørn Andreassen var på forhånd ikke blevet regnet som en af favoritterne til dette løb. Bjørn Andreassen var en del af et dansk hold til VM på 7 mand.

Det var i stedet den danske Joakim Lisson der var håbet, sammen med Oskar Hvid og Anders Foldager. Anders Foldager blev bedst placeret med en dansk fjerdeplads.

Det var dog alligevel Bjørn Andreassen der rendte med titlen og sejren, på trods af, at han ikke var storfavorit til dette. Dette skete efter han i finalen lagde sig i fronten med det samme og faktisk endte med at tre solo hele vejen til mål. Dette er på en 12,4 kilometer lang rute.

Han ville ramme finalen fra front. Det er jo ikke en sprint han kørte, så det var fint for ham, at han kunne trille over målstregen.

Han tænkte blot på, at han hele tiden skulle have en del fart på cyklen, så meget som det var muligt. Dette uden at han gik kold. Han skulle holde drømmen i live og det må man sige at han gjorde.

Kan nu kalde sig verdensmester

Den danske Bjørn Andreassen går nu under kaldenavnet “verdensmester”.

Lørdag vandt han som kun 21 årige, da der blev afviklet VM i cykling den virtuelle verden.

Han lagde sig med det samme i front og kørte solo hele vejen til mål.

De to tyskere Jason Osborne og Marc Mäding endte med at cykle sig til henholdsvis sølv og bronze. Den danske Anders Foldager blev nummer 4.

Anders Foldager vandt sølv da e-cykling løbet kørte i 2020.