Er Tivoli Europas mest magiske vinterland

Bo Hansen

Endnu en gang fejrer Tivoli i Københavns have den festlige årstid med glæde og lys. Og vi mener masser af lys.

Tivoli ligger i hjertet af Danmarks hovedstad og åbnede første gang i 1843 og er nu Europas femte mest besøgte forlystelsespark (Disneyland Paris indtager førstepladsen).

“Fra begyndelsen handlede det om underholdning og om at folk skulle hygge sig med kultur, forlystelser og festligheder. Og det er det, vi også er i dag,” siger parkens direktør, Kasper Schumacher.

Tivolis julefrokoster startede tilbage i 1994 med et par markedsboder. Og i 1997 var det blevet det showstopper, vi kender i dag, og hvert år kommer der mere festlig stemning til.

Hvordan er det at holde jul i Tivoli?

Når det er jul, forvandles Tivoli til et magisk vinterland med funklende belysning, sælgere, der sælger festlige lækkerier, og levende musik fra Tivolis Ungdomsgarde om lørdagen.

Der er omkring en million lys i parken, og der er hele 1.000 grantræer, 70.000 kugler, 3,5 km gran-guirlander og 40 km kæder af juletræer, som alle bidrager til den festlige stemning.

Og hvis det ikke er nok for dig, hvad så med det faktum, at parken får 11.800 liter velsmagende gløgg i løbet af hver højtidssæson?

I år kan du besøge julemanden, se et fortryllende lysshow på Nimb hotellets facade og nyde den festlige belysning på søen.

Hvad kan du lave i Tivoli?

Ud over parkens skønhed og alle dens dekorationer er der også masser af ting at lave samt det vigtige møde med julemanden.

Du kan se en balletforestilling af Nøddeknækkeren i Tivolis koncertsal, som har kostumer designet af Danmarks dronning Margrethe.

Eller du kan overvære den oprørende julekomedie “Hvem dræbte Don Calzone?” i Glassalen.

Besøg den 13. december Tivolis Lucia parade, hvor et kor på næsten 100 sangere vil fremføre stemningsfulde julemelodier med stearinlys i hånden. Juledag, juleaftensdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag afsluttes festlighederne med fyrværkerishow.

Der er også masser af lækkerier at nyde i Tivoli – Æbleskiver, en traditionel dansk donut stegt i smør, er et must.

Når du har fået fyldt dig med kager, kan du nyde et af de mange bands, der spiller live, og glem ikke, at da det er en forlystelsespark, er der også over 30 forlystelser at prøve.

Entré til Tivoli koster 145 DKK (19,50 €) eller 65 DKK (9 €) for børn under otte år. Parken er åben fra kl. 11 til 22 hver dag i julen, som løber frem til den 31. december.