Fotovogne er nu blevet opgraderet

Gitte Nielsen

Politiets nye fotovogne er kommet ud på vejene. Nu kan fotovognene bedre fotografere dig bagfra.

De nye og opdaterede ATK-vogne også kendt som fotovogne, er nu begyndt at trille ud på vejene rundt omkring i Danmark. Noget af det nye der er sket er, at politiet nu har bedre muligheder for at tage billeder af køretøjer bagfra. Det betyder at personer i køretøjer med en ulæselig eller ingen nummerplade foran, nu også kan se frem til at modtage bøder.

Hvis du i løbet af den seneste uges tid har passeret en fotovogn, så er der en chance for at det faktisk er en af de helt nye fotovogne du er kørt forbi. I slut december fortalte politiet at der på landsplan kommer 25 flere ATK vogne.

Jesper Engelund, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi udtaler, “sammenlignet med en mobiltelefon, så går vi fra at have en gammel Nokia, til at have den sidste nye Samsung eller iPhone.”

I flere af politikredsene er de nye vogne allerede blevet taget i brug. Dette gælder også hos Sydøstjyllands Politi. Her har de modtaget tre nye fotovogne.

Det udstyr de har i de allerede eksisterende ni vogne, er ikke helt det samme, som det der er kommet i de tre nye vogne.

Nye fotovogne i hele landet.

Fotovogne kan nemmere tage billeder bagfra

En af de helt store forbedringer i de nye ATK vogne er, at det nu er blevet nemmere at tage billeder af køretøjer bagfra. Det betyder også, at det er blevet nemmere for politiet at måle og identificere for eksempel motorcykler og bilister med en ulæselig eller blot slet ingen nummerplade foran.

Politiet måler med deres udstyr i en retning og i den retning tager kameraet også billeder. Det nye der er sket er, at det også er udstyret med et kamera der vender bagud. Det skal dog påpeges at den ikke måler hastigheden men blot tager et billede at køretøjet bagfra. Dette forklarer Jesper Engelund.

Kvaliteten af billederne er også blevet markant forbedret. Dermed er det nemmere for politiet at genkende chaufføren af bilen. Udstyret er derudover også blevet en del mere trådløst end det førhen har været. Det betyder at det nu er muligt at placere udstyret længere væk fra selve ATK vognen.

En større indsats

Vicepolitiinspektøren tror ikke at det opdaterede og forbedrede udstyr vil være en årsag til, at der vil blive udskrevet flere bøder.

Der er ikke nogen forventning om, at udstyret kommer til at give et større antal bøder. Men der er dog sket en opgradering af antallet af udstyr, det betyder, at der vil komme en større indsats på timefronten.

Det forventes at de nye fotovogne vil bidrage til at øge sikkerheden i trafikken.