Jon Stephensen er ikke et uplettet menneske

Gitte Nielsen

Jon Stephensen kan ikke genkende de beskrivelser der er af ham. Aveny-T udtaler at de burde have fyret ham tidligere.

Moderaternes kulturordfører Jon Stephensen bliver anklaget for i årtier, at have terroriseret den teaterbranche, han som tidligere teaterdirektør har haft en nøglerolle i.

Han bliver blandt andet anklaget for manipulation, magtmisbrug og truster. Dansk Skuespillerforbund bekræfter også, at de har modtaget en lang række henvendelser omkring ham.

Flere kilder fortæller, at han ikke ville acceptere unge kvinders nej til at være nøgne. Han har derudover også overfuset og truet hans ansatte.

Kilderne har nu valgt at stå frem, da de er bekymrede for, at han som kulturordfører vil udnytte hans magtposition på Christiansborg til at fortsætte med den noget grænseoverskridende opførsel.

Jon Stephensen fører ubehagelig forhandling

Kimmie Liv Sennova skulle have taget billeder til et stykkes pressemateriale. I stykket havde hun en af de tre hovedroller. Hvad der senere sker beskriver hun som et grænseoverskridende forløb.

Hun indvilligede i at fotografere sig nøgen, da det blev forklaret at rekvisitter ville dække dele af hendes krop. Da billederne ikke levede op til det hun var blevet lovet, gjorde hun opmærksom på, at billede ikke måtte bruges.

Jon Stephensen mente derimod at billedet skulle bruges. Herfra udspillede der sig en ubehagelig forhandling, om hvor meget af hendes krop der skulle tildækkes før hun ville sige ja.

Hun følte, at han prøvede at snyde hende. Hun endte dog med at godkende et billede, hvor det var gjort tilpas mørkt til, at man ikke kunne se noget.

Jon havde dog andre planer og derfor blev en række billeder sendt ud til fri afbenyttelse for pressen. Uden Kimmies samtykke vel at mærke.

Retten til at sige nej

Jon Stephensen gjorde sig til talsmand for netop retten til at sige fra. Dette gjorde han under MeTros anden bølge.

I 2020 – i den periode hvor han forhandlede med Kimmie Liv Sennova om nøgenbilledet – da gik han til tasterne på Facebook. Her takkende han blandt andet Sofie Linde for opgøret. Her skrev han blandt andet at vi skal lytte til de unge der siger fra.

Et år senere spurgte han i en kronik i Berlingske, hvordan vi sikrer de unge kvinders ret og ben på jorden til at være et menneske, der bliver styret af egne beslutninger og deres lyst til at sige ja og ret til at sige nej.

Han er dog kendt som mangen der ikke accepterer en afvisning. Det fortæller ikke kun Kimmie, men en lang række af flere end 30 kilder.

Flere scenografer og også en teaterdirektør har fortalt, hvordan de er blevet overfuset og truet med at få ødelagt deres karrierer og dette blot fordi de har sagt nej til at samarbejde med ham.

Jon Stephensen opfører sig sindssygt, hvis ikke folk makker ret. Flere beskriver hvordan han har skabt psykisk nedbrydende arbejdsmiljøer.