Ekskong Konstantins efterkommere har titler i Danmark

Gitte Nielsen

Ekskong Konstantin var giv med dronning Margrethes søster, Anne-Marie.

Dronning Margrethe og det danske kongehus sender tanker til den græske familie og dermed også dronning Margrethes søster Anne-Marie. Dette sker efter at ekskong Konstantin er død. Dette oplyser kongehuset på deres hjemmeside og på instagram.

Der flages onsdag med halv stang fra Amalienborg.

Konstantin var indlagt i flere dage

Ekskongen var gift med dronning Margrethes søster Anne-Marie.

Den græske ekskonge havde i flere dage op til hans død, været indlagt på en intensivafdeling på et privathospital i Athen. Lørdag kom det frem at han var i en kritisk tilstand. Tirsdag d. 10 januar døde han i en alder af 82 år.

Han blev som 23 årig konge af Grækenland efter hans far død i marts 1964.

Senere i det samme år blev han gift med den 18 årige prinsesse Anne-Marie af Danmark. Hun blev derfor dronning af Grækenland.

De flygtede fra Grækenland og tronen efter det græske statskup 1967. Herefter bosatte de sig i Rom. Ekskongen og eksdronningen var på flere måde de europæiske kongehuses samlingspunkt.

I 1974 blev monarkiet i Grækenland afskaffet. Dette skete via en folkeafstemning.

Børn og børnebørn bruger den danske titel

Selvom ekskongen ikke selv har brugt sin danske titel, så er det ikke unormalt at hans børn eller børnebørn vælger at bruge dem.

Selvom han nu er død. så efterlader han sig flere børn og børnebørn. Alle har de ret til at bære titlerne som prinser og prinsesser af Danmark. Dette er også på trods af, at de har et lille tilhørsforhold til vores land.

De bruger deres danske titler når de bliver omtalt i pressen, eller når de skal deltage i officielle begivenheder i Danmark eller England. De bruger dem derudover også på de sociale medier.

Der er ikke de samme forpligtelser

Dronning Margrethe valgte af prins Joachims børn fra d. 1 januar 2023 skulle tiltales grever og komtesse. Begrundelsen var, at de fire børnebørn skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af forpligtelser. Forpligtelser som et formelt tilhørsforhold til kongehuset indebærer.

Det er for børnebørnenes skyld. Der følger en masse forpligtelser med disse titler og dermed bliver der også gransket mere i hvad de går og laver. Når du ikke har titlen mere, så har du et friere liv.

Selvom Konstantins børn og børnebørn stadig må bære titlerne, som Joachims børn ikke må. Så har de ingen af de samme forpligtelser, som kunne være blevet forventet af grev Nikolaj, grev Felix og komtesse Athena.

Konstantins efterkommere bruger titlerne som identitetsmarkører på hvem der er, og hvor de kommer fra. Herudover lever de helt normale liv og har almindelige jobs.