Martin Jørgensen: Kæmpe gæld til Alexandra

Gitte Nielsen

Martin Jørgensen kom til at skylde hans ekskone millioner af kroner.

I fogedretten blev Martin Jørgensen tvunget til at dele hans private økonomiske oplysninger. Han skulle nemlig forklare, hvorfor han ikke har afdraget på den kæmpe gæld han har til hans tidligere kone Alexandra.

Gælden, som Martin Jørgensen vedkendte sig i et gældsbrev i forbindelse med parrets skilsmisse i 2015, lyder på mere end 5,4 millioner kroner. Selvom han har en månedlig indtægt på 50.000 kroner, så mener han ikke selv, at han har luft i hans økonomi til at afdrage blot en smule på denne kæmpe gæld.

Men hvordan kunne grevinde Alexandre blive snydt af hendes nu eksmand?

Det kunne hun ved at stole på hendes ægtefælle, som man normalt gør i et ægteskab. Han lovede at påtage sig ansvaret for økonomien i familien. Dog sagte han et og gjorde noget andet. Tiden dengang var en anden.

Det var før e-boks og netbank. Pengesager blev klaret med gammeldags post i postkassen. Den der havde nøglen, havde adgang til regninger, rykkere og andre vigtige papirer. Det ansvar havde Martin taget på sig.

Alexandra og Martin Jørgensen, d. 8. april 2015. Grevinde Alexandra skal skilles fra Martin Jørgensen efter otte års ægteskab. Det oplyser hendes advokat, Mette Ravn Steenstrup i en pressemeddelelse. (Ernst van Norde/POLFOTO/arkiv)

Alexandra tegnede ægtepagt med Martin Jørgensen

Før deres vielse tegnede parret en ægtepagt. Det betyder at Alexander ikke skal dele sin formue med sin mand, hvis de skulle gå hen og blive skilt.

Derfor kan grevinde Alexandra også beholde hendes astronomiske friværdi på 15 millioner kroner. Dem har hun i hendes ejendom på Svanemøllevej nord for København og i to ejendomme i Tyrkiet.

Martin Jørgensen er fraflyttet deres tidligere fælleshjem.

Grevinden giver ikke op

Grevindens eksmand blev erklæret insolvent på grund af den gæld han har til hende.

På trods af en månedlig indkomst på 50.000 kroner, så har Martin Jørgensen ikke råd til at afdrage på hans gæld. Alt dette kom frem i fogedretten på Frederiksberg.

Alexandra udtaler, at det er som det er. Hun giver dog ikke op, dette fortæller Alexandra presserådgiver, Helle Von Wildenrath Løvgreen.

Eksmanden underskrev i forbindelse med parrets skilmisse et gældsbrev, hvori der stod at han skulle afdrage gælden på de 5,4 millioner kroner. Det er ikke sket og derfor er sagen gået videre til fogedretten.

Martin Jørgensen fortæller at han bor til leje og betaler 14.000 kroner om måneden i husleje. Det kom også frem at han ikke ejer hverken bil, dyre ure, jagtudstyr eller andet af værdi.

Derudvoer fortæller han, at han udover hans husleje også har udgifter til vand, varme, telefon og internet. Derfor mener har ikke at der er noget tilbage til at afdrage på gæld med, når først hans regninger er betalt.