Otto er på vej med kraftigt vejr mod Danmark

Gitte Nielsen

Stormen Otto nærmer sig Danmark fredag. Det kan blive den kraftigste i mere end seks år.

En regulær storm med vindstød af orkanstyrke har kurs mod Danmark. Den kommer til at sætte sit præg på fredagens vejr. Dette er fra eftermiddagstimerne og frem til natten til lørdag.

DMI har opkaldt stormen Otto. Flere prognoser viser at stormen faktisk har potentiale til at blive den kraftigste der har ramt Danmark i flere år.

Vinden vil tage til allerede om formiddagen fredag. Her bliver vi passeret at lavtrykkets fronter som giver udbredt og silende regn.

Regnvejret vil fortsætte i et par timer og vil først slippe de østlige egne fredag eftermiddag.

Vinden vil tage yderligere til på bagsiden af regnvejret. Fra eftermiddagen fredag, kan vinden nå storm langs en større strækning af den jyske vestkyst.

Langs kysten er der en stor sandsynlighed for at middelvinden vil nå op på mellem 25 og 28 meter per sekund.

Otto kan blive den kraftigste storm i over seks år

Flere prognoser viser, at stormen Otto kan blive den kraftigste der har været i Danmark i over 6 år. Hvis middelvinden når op over 28,1 meter per sekund, så vil denne storm overgå de to vinterstorme Malik og Nora i 2022. De havde maksimale vindhastigheder på 27,9 og 28,1 meter per sekund.

Det betyder også at denne storm har potentiale til at blive den kraftigste storm vi har set i og oplevet i flere år. Det kan også blive den kraftigste siden stormen Urd ramte Danmark 2. juledag i 2016.

Det er også den sidste gang der er blevet målt en middelvind af stærk storm i Danmark.

Stærk storm starter ved 28,5 meter per sekund. Den højeste vindhastighed der er blevet målt i Danmark var under Urd på 29,4 meter per sekund.

Perioden på over seks år uden en stærk storm i Danmark er den længste periode der er blevet målt.

Forsikringsselskab sender sms-varsel ud

Stormen Otto har kurs mod Danmark. Det kan få en stor betydning for mange danskere. Derfor har forsikringsselskabet Topdanmark sendt en sms-varsel ud til 100.000 kunder.

Varslet indeholder lokale vejrudsigter og dermed også nogle gode råd til at forebygge.

Forsikringsselskabet ved af erfaring, at de kan nå at begrænse flere skader og omfanget af skader, hvis de kommer med gode råd inden det går galt.

Derfor udsender de denne sms-varsel til flere af deres kunder i de berørte områder.

Varslingerne er en central del af deres beredskab. Dette bliver aktiveret og betyder, at der prioriteres kapacitet på telefonerne så de kan hjælpe deres kunder, hvor der er akut behov for hjælp.