Rockerklub flytter ind i byen

Gitte Nielsen

Rockerklub forsøger at etablere et klubhus i et nedlagt Lokalmarked på Nordfalster

Navajo MC er en rockerklub, der nu forsøger at etablere sig på Nordfalster i Orehoved. Her har klubben købt den gamle brugs i byen, samt en nærliggende parkeringsplads. Dette oplyser Guldborgsund kommune.

Ifølge kommunen har denne rockerklub, med forbindelse til Satudarah gennem en længere periode forsøgt, at etablere et nyt klubhus i byen. Det får kommunen til at tage alle midler i brug, for at forhindre en rockerborg i Orehoved.

Guldborgsund kommune har allerede taget de første og meget vigtige skridt i en retning mod, at forhindre, at rockerne slår sig ned i deres by. Dette udtaler borgmester i Guldborgsunds kommune, Simon hansen.

Han fortæller også at de på ingen måde ønsker at have hverken rockere eller en rockerborg i deres kommune. Borgerne skal derfor vide, at kommunen gør hvad de kan og hvad der står i deres magt, netop for at få denne rockerklub ud af lokalsamfundet. Og dermed også ud af kommunen.

Rockerklub opførte barrikader

Det er indtil videre ikke lykkedes kommunen at få smidt denne rockerklub ud af samfundet. Det er ikke lykkedes selvom kommunen ifølge dem selv har gjort en stor indsats.

Borgmester Simon Hansen vil gerne fortælle alle borgerne i Guldborgsund, at de handler på alt de hører og ser omkring rockerklubben. Han opfordrer også til, at hvis man har nogle oplysninger omkring rockeraktiviteter i Orehoved eller blot andre steder i kommunen, så bør man kontakt dem.

Kommunen har faktisk også sikret, at en ulovlig konstruktion af en port, som indgik i en opbygning af noget hegn og barrikader blev fjernet. Dette hegn og barrikader skulle gå rundt om ejendommen.

Derudover har de nedlagt et standsningsforbud, da de ikke har givet tilladelse til den byggeaktivitet der foregår på grunden og ejendommen.

Ejendommen på ifølge plangrundlaget ikke anvendes som et opholdssted for en forening eller blot en forsamling såsom en rockerklub.

Kommunen står klar til at nedlægge et paragraf 14 forbud, hvis det skulle vise sig at blive nødvendigt. Dermed er de også klar til at sætte en ny lokalplanlægning igang for området.

Rockerklub på Nordfalster

Politiet holder øje med rockerklub

Politiet kender allerede til klubben og deres aktivitet i Orehoved.

De oplyser om at de altid er opmærksom på rocker- og bandegrupperinger. Her holder de også øje med når grupperne flytter rundt og etablerer sig andre steder. I denne aktuelle sag har de ikke modtaget henvendelser fra folk der føler sig utrygge. De har derudover heller ikke fået meldinger om, at der skulle foregå kriminalitet.

Det betyder dog ikke, at de ikke følger med i hvad der foregår, eller ikke interesserer sig for hvad der foregår. Det gør de og det er de også nødt til.

Navajo MC er en motorcykelklub

Navajo MC beskriver sig selv som værende en motorcykelklub som vægter deres fællesskab og motorcykelmiljøet højt.

De er en selvstændig klub og er derudover også registreret som en forening. De startede i Odsherred og har med tiden udvidet til Køge og Hovedstaden. De startede op i maj 2020 og derefter er det gået stærkt.