Stalker: Danmarks største sag er stadig igang

Gitte Nielsen

En 57 årig mand er Danmarks største stalker. Han er sigtet for 350 brud på sit tilhold og sagen udvikler sig.

Den 57 årige man er sigtet for at have overtrådt sit tilhold mod kvinden, som han har børn med. Det er ifølge sigtelsen sket ved, at han har oprettet intet mindre end 358 kommentarer på Facebook, omhandlende den 40 årige kvinde. Dette sker på trods af, at han allerede har et tilhold.

I retten forklarer manden som også er stalker, at han ikke var klar over, at han ikke må omtale kvinden på de sociale medier.

Han forstår ikke, at der findes sådan en regel. Kan han ikke forestille sig, hvorfor han ikke må fortælle om hans oplevelser, når de andre har lavet en løgnagtigt podcast.

Han mener derudover ikke, at det kan passe, at vi lever i et land hvor man ikke må fortælle sin egen side af sagen. Når kvinden må udgive sin version offentligt.

Stalker lukker blot damp ud

Den sigtede 57 årige mand erkender at han har skrevet alle opslag, som man kan finde på hans Facebook profil. Han pointerer dog, at det var for at forklare hans egen side af sagen.

I retten forklarer han, at han bruger Facebook til at lukke damp ud. Dette fordi han var rasende over den førnævnte podcast.

Ifølge hans polititilhold er det forbudt at henvende sig indirekte. Det betyder, at det heller ikke for ham, er tilladt at udtale sig om kvinden på nettet.

Polititilholdet giver derudover forbud mod personlig kontakt, telefonopkald, mails, breve og beskeder på sociale netværk. Dette gælder uanset om henvendelserne er venlige eller uvenlige.

En ny retssag begynder

En ny retssag begynder mod Danmarks største stalker. Manden er denne gang tiltalt for 697 opslag og kommentarer. Dette er med groft indhold om sin ekskone på sociale medier.

Manden er også tiltalt for at opsøge ekskonen på hendes nye adresse og derefter for at dele en video. Denne video gengav en scanning af graviditet som ekskonen fik foretaget, da hun var gravid med en af deres fælles børn.

Den tiltalte stalker har siddet varetægtsfænglset siden han blev anholdt i september. Det er nu fjerde gang han sidder tiltalt for at byde tilholdet mod sin ekskone.

Ekskonen der ikke ønsker at få sit navn frem udtaler, at det er helt tosset at de er igang med fjerde retssag. Der er noget galt. Hun ønsker blot at han skal stoppe og give hende fred. Hun ved ikke hvad der skal til, for at få ham til at stoppe.

Hun er blevet forfulgt i fire år af eksmanden. Over 30.000 gange har han kontaktet hende og deres børn. Dette har nu udviklet sig til Danmarks mest omfattende stalkingsag i Danmark.