TDC netværk skaber problemer

Gitte Nielsen

Problemer med TDC netværk lammer kommunikationen flere steder i Danmark.

TDC netværk problemer lammer hele landet: Det er ikke muligt at få fat på hospitalet eller patienter for den sags skyld. Problemerne rammer blandt andet politiets telefoner, 1813 og den kommunikation der er mellem lægehusene og hospitalerne. Dette kan potentielt blive farligt for patienter siger David McWhan der er læge i en almen lægepraksis.

“Hvis patienter skal på sygehuset fra os, akut eller ej, så skal du ringe til hospitalet og melde dem” siger David McWhan. Og lige netop sygehuset kan de ikke komme i kontakt med. Derudover kan de heller ikke komme i kontakt med patienterne.

Brug fastnet eller lån en telefon

Det er problematisk hvis man som nødstedt borger ikke kan komme igennem på akuttelefonerne. Indtil videre har meldingen fra Rigspolitiet været, at man skal skifte til en fastnettelefon, eller låne en mobil fra en person der har en anden udbyder end TDC.

Cyberangreb er ikke blevet udelukket

Da klokken er omkring 13 har TDC stadig ikke det fulde overblik over konsekvenserne af nedbruddet. De vurderer dog at der er tale om cirka 80 procent mobile opkald som er påvirket af dette nedbrud. Det vil sige fra mobil til mobil.

112 fungerer helt som normalt. 114 derimod er påvirket af netværks problemerne. SMS’er og fastnetforbindelser vil fungere so normalt.

Der er lige nu ikke nogle indikationer på, at der er tale om et såkaldt cyberangreb, men det kan dog ikke udelukkes, siger Jonas Sune Torp, kommunikationschef i TDC.

Et omfattende nedbrud skyldtes opdatering

Både private kunder hos TDC samt brandvæsen, politi, akuttelefonen og Folketinget har haft netværks problemer mandag. Mandag eftermiddag har teleselskabet TDC dog fundet den fejl, der har forårsaget et nedbrud på mobilnetværket og problemet der dermed blevet løst.

Problemerne med netværket er nu blevet lokaliseret og løst. Dette oplyser TDC selv på deres hjemmeside.

Der er ifølge dem tale om nogle generelle fejl på telefonsystemet. Det var dermed disse der gav problemer mandag hvilket betød, at flere kunder oplevede problemer med at foretage og dermed også modtage opkald.

Nedbruddet varede i omkring 2,5 timer og påvirkede 80 procent af alle opkald på tale. Internet og sms var ikke påvirket af dette nedbrud. Kl. 13.40 var systemerne oppe og køre igen.

Mange mobilselskaber gør brug af TDC netværk og derfor er flere udbydere også omfattet af dette nedbrud. Det er udbydere såsom Yousef og Telmore.

Nedbruddet skyldes en opdatering af mobilnetværket som selskabet foretog mandag formiddag. Der vil nu blive igangsat en intern undersøgelse af, hvordan det kunne føre til et netværksnedbrud.

TDC
TDC nedbrud forårsagede store problemer.