Kong Charles er nu officielt kronet som konge

Gitte Nielsen

Flere tusinde af mennesker har ventet i Londons gader i flere timer og dage på, at fået glimt af Kong Charles.

Med 2000 øjenvidner og flere millioner seere foran deres tv verden over, er kong Charles 3. og dronning Camilla officielt blevet kronet til nu konge og dronning af Storbritannien.

Dette skete ved en stor ceremoni i Westminster Abbey i London. Her deltog blandt andet det danske kronprinsepar.

Ved ceremonien fik kongen den to kilo tunge sankt Edwards-krone på hovedet. Før dette havde han været igennem flere forskellige traditionelle ceremonier.

Kong Charles med guldkåbe

Før selve kroningen fandt sted aflagde kong Charles en kronings- og tiltrædelsesed. Han blev derudover præsenteret for de britiske kronregalier.

Han fik derefter en guldkappe på af sin ældste søn og tronfølger, prins William.

Kongen blev præsenteret for en række af regalier som han skulle røre. Iblandt disse regalier var sceptre, svær og et guldæble. Disse skal alle være med til at give ham styrke og helligdom.

Kong Charles blev salvet med en hellig olie. Det er et ritual som er så helligt at hverken tilskuerne i kirken eller dem derhjemme måtte se med.

Kongen ble dække af en skærm under salvelsen. Han fik hellig olie fra Jerusalem på panden, hænder og bryst. Det er de steder der svarer til Kristi sår ved korsfæstelsen.

Prinsen forsvandt

Luften har været kold mellem kongehuset og kong Charles’ yngste søn prins Harry, som nu er flyttet til Californien sammen med hertuginde Meghan og parrets børn.

Efter kroningsceremonien ser det ud til at prins Harry og familien officielt er ude af varmen i den britiske kongefamilie.

Modsat andre medlemmer af kongefamilien, så var der ikke den store pomp over prins Harrys jakkesæt. Han var ikke iført kåbe eller en militæruniform. Dette på trods af, at han har gjort karriere i hæren.

Prins Harrys placering i kirken vakte også opsigt. Han sad ikke forrest sammen med sin storebror og familien. Han sad derimod på tredje række.

Han kunne intet se og måtte derfor sidde og strække hals. Dette bliver tolket som en ydmygelse.

En tur i karetten i London

Det nye kongepar ankom til Westminister Abbey fra Buckingham Palace I en guldkaret.

Efter kroningsceremonien ønskede parret at tage endnu en karet tur gennem gaderne i London. Her har tusindvis af mennesker ventet i flere timer og dage på at få et glimt af de nye regenter.

Festlighederne skal herefter afsluttes med en tur ud på balkonen på Buckingham Palace. Her vil kong Charles og dronning Camilla sammen med flere medlemmer af den kongelige familie hilse på de fremmødte.