Shania Twain åbner op om sit misbrug fra sin stedfar og om at føle sig ‘udnyttet’

Bo Hansen

Shania Twain åbner mere op om det misbrug, hun blev udsat for i sin barndom, og hvordan hun kæmpede imod.

I et nyt interview med The Sunday Times fortæller den prisbelønnede sangerinde om de foranstaltninger, hun tog for at forsøge at beskytte sig selv i hjemmet, og hvordan hun forsvarede sig mod fysisk og seksuelt misbrug fra sin afdøde stedfar Jerry Twain.

“Jeg gemte mig, og jeg ville flade mine bryster,” fortalte hun til bladet. “Jeg ville bære bh’er, der var for små til mig, og jeg ville bære to, for at nedtone det, indtil der ikke var noget pigeagtigt ved mig. Gøre det lettere at gå ubemærket hen.”

Hun tilføjede: “Fordi, åh gud, det var forfærdeligt – du ville ikke være en pige i mit hus.”

Shania Twain åbner op om sit misbrug fra sin stedfar og om at føle sig 'udnyttet'

Twain har tidligere åbnet op om sin stedfars misbrug i sine erindringer fra 2011 “From This Moment On”. Jerry og sangerindens mor Sharon døde begge i en bilulykke i 1987.

Sangerinden fortalte The Sunday Times, at hun slog ud efter sin stedfar – som adopterede hendes fire søskende, da hun var 4 år gammel – af “vrede”, når han misbrugte hende og hendes mor.

Hun sagde, at hun også blev udsat for uønsket opmærksomhed på sin krop uden for hjemmet: “Når man kommer ud i samfundet, og man er en pige, får man også de andre sædvanlige ubehagelige ting, og det forstærker det. Så tænker man: ‘Åh, det er vel bare s—- at være en pige. Åh, det er så s—– at have bryster”. Jeg skammede mig over at være en pige.”

Efter at hendes forældre død, sagde Twain, at hun optrådte sent om natten som sangerinde på et feriehotel for at forsørge sin familie.

“Lige pludselig var det ligesom, ja, hvad er dit problem?”, fortalte hun til outlet. “Du ved, du er en kvinde, og du har denne smukke krop? Det, der var så naturligt for andre mennesker, var så skræmmende for mig.”

Hun sagde, at hun følte sig “udnyttet”, men også at hun “ikke havde noget valg”.

“Jeg var nødt til at spille den glamourøse sangerinde, jeg var nødt til at bære min kvindelighed mere åbent eller mere frit,” sagde hun. “Og finde ud af, hvordan jeg ikke skal blive befølt eller voldtaget af nogens øjne, du ved, og føle mig så nedgjort.”

Sangerinden forklarede, at hun begyndte at “værdsætte” sin krop i midten af 20’erne.

“Da jeg fik mine pladekontrakter, var jeg den slags kvinde, når jeg gik ind i et rum, var det ligesom, at ingen skulle komme for tæt på. Det var tydeligt i mit kropssprog,” sagde hun. “Og jeg tror, at det, som unge piger måske også bør lære, er at udstråle den selvtillid.”

Twain tager på sin Queen of Me Tour næste år, og hendes nye album af samme navn udkommer den 3. februar.