Salling Group nedlægger 500 arbejdspladser i Ishøj

Gitte Nielsen

Salling Group har indtil nu leveret dagligvarer ud fra et lager i Ishøj. Nu skal denne levering rykkes ud i landet. Det koster arbejdspladser.

De 500 arbejdspladser dækker både over fuldtids- og deltidsansatte, samt de timelønnede.

Meldingerne om de mange fyringer kommer dagen efter, af Salling Group har annonceret deres store strategiændring. Bilka kæden skal nu fylde mere. Føtex hjemmelevering som blev skabt i 2021 bliver nu helt nedlagt i stedet.

Føtex hjemmelevering har haft hovedsæde i Ishøj, men da hjemmeleveringen fremover skal udspringe fra Bilka butikker, så er lageret blevet lukket i Ishøj.

Det betyder også at det er de ansatte i Ishøj der er blevet ramt af fyringerne. Koncernen udtaler at de arbejder på, at matche flest mulige af de opsagte medarbejder, med andre ledige stillinger i organisationen.

Henrik Winther Olesen, kommunikationsdirektør fortæller, at det de gør nu, er at ændre deres strategi, så de ikke har så mange ansatte på et sted, men færre flere steder i landet. Dermed flytter de arbejdspladserne fra Ishøj og spreder dem ud over landet.

Salling Group nedlægger arbejdspladser i Ishøj.

Salling Groups strategi får folk til at skulle flytte

Ifølge kommunikationsdirektøren Henrik Winther Olesen, drejer det sig om omtrent 250 medarbejdere, hvis primære arbejde er Føtex hjemmelevering. De 250 medarbejdere skal du finde noget andet at arbejde med.

Den anden halvdel af medarbejderne som nu bliver fyret er, studerende og andre løstansatte.

Henrik Winther Olesen udtaler at de er kede af, at de har været nødt til at reelt opsige folk og bede dem om, at være med til at kigge på andre muligheder.

Mange af de nye jobs vil være i hovedstadsområdet, men der vil også være nogen der ligger længere væk. Det betyder også at medarbejderne må flytte sig længere efter arbejdet.

Derudover forventer Salling Group ikke at hjemmeleveringen bliver en guldrandet forretning. Forventningen er derimod, at konceptet kan løbe rundt uden nogen taber penge på det.

Jobcenter: 500 opsagte er mange

Det er en grim nyhed for kommunen, men borgmesteren ser muligheder for de fyrede medarbejdere i Ishøj.

Det er jobcentret i Ishøj kommune der har fået den omfattende opgave, at hjælpe de fyrede medarbejdere videre med deres karriere.

Her blev de faktisk også varslet om opsigelserne en måneds tid inden. Dette udtaler Jørgen Dam Pedersen, Jobcenterchef i kommunen.

Det er en grim nyhed at få. 500 medarbejder er mange og når en stor del af dem var fuldtidsansatte, så har de en helt særlig opgave i kommunen.

Af de 500 opsagte medarbejdere er 200 fuldtidsansatte og godt 300 deltidsansatte.

Kommunen er forbedrede på at hjælpe de medarbejdere der er blevet opsagt af Salling Group. Det gør de blandt andet ved at tilbyde CV og jobansøgningskurser til de opsagte, der primært arbejder som chauffører, bude og medarbejdere på lageret.

Jobcentret har endnu ikke fået et overblik over, hvor mange der har behøv for at få noget hjælp.