Forfalskning af underskrift: Folketingsmedlem beskyldt

Gitte Nielsen

Ifølge teaterformand så er en forfalskning af underskrift med til, at Jon Stephensen er blevet fyret som direktør.

Det var blandt andet mistanke om forfalskning af en underskrift, der førte til, at folketingmedlemmet Jon Stephensen (M) sidste år blev fyret som direktør for teatret Aveny-T.

Dette oplyser Henning Dyremose som er bestyrelsesformand for Aveny-T til Børsen.

Han fortæller derudover også, at de fortsat er af den opfattelse, at Jon har skrevet under i en andens navn. Henning Dyremose har indtil nu ikke udtalt sig om de konkrete årsager til fyring og bortvisning.

Han fortæller dog, at når Jon Stephensen udtaler sig i strid med sandheden, så må han reagere på det.

Afviser anklager om forfalskning

Jon Stephensen har kaldt situationen for en politiks fyring. Det har Henning Dyremose dog tidligere afvist.

Jon Stephensen anlægger nu en injuriesag mod Henning Dyremose. Dette oplyser han via sin advokat Bjarke Vejby.

De oplyser, at Henning påstår, at Jon Stephensen har foretaget en forfalskning af en underskrift. Dette bestrides dog af Jon og påstanden giver derfor anledning til, at Jon anlægger en injuriesag mod Henning. Dette med påstand om straf, mortifikation og tortgodtgørelse.

Mistanken om, at Jon skulle have forfalsket en underskrift, var en af grundene til at Jon i maj sidste år blev fyret som direktør for Aveny-T. Dette efter omkring 11 år på posten.

I en pressemeddelelse fra bestyrelsen lød det blandt andet. at opsigelsen af Jon skyldtes en række uenigheder om grundlæggende ledelsesmæssige og forretningsmæssige forhold.

Jon Stephensen afviser anklagerne.

Han opgiver sagsanlæg

Det var en whistleblower der sidste år fortalte teatrets bestyrelse om, at Jon stephensen skulle have eller have haft til hensigt, at foretage en forfalskning af flere bestyrelsesmedlemmers underskrifter.

Derudover skulle han også have presset unge skuespillere, der var sygemeldte, til at optræde mod en bonus på 5000 kroner.

Jon blev i januar i år bortvist fra teatret. Dette skyldes, at en undersøgelse af flere bilag og kontrakter har vist, at han i efteråret 2021 har ladet teatret betale udgifter på mere end 20.000 kroner.

Disse penge er gået til lejligheder som Jon selv har boet i. Dette imens hans private bolig har været under renovering.

I juni anlagde han sag mod teatret for brug på ligebehandlingsloven. Han har dog nu opgivet sit sagsanlæg mod hans tidligere arbejdsplads.

Forklaringen på dette er, at denne sag ikke er forenelig med hans nuværende arbejde som kultur- og udenrigsordfører.

Henning Dyremose har ikke ønsket at kommentere yderligere på sagen endnu.