Hall of fame har fået et nyt medlem

Gitte Nielsen

Caroline Wozniacki er det nyeste medlem af sportens Hall of fame. Den tidligere tennisstjerne er blevet optaget som medlem nummer 39.

Caroline Wozniacki er den dansker, der har opnået den bedste placering i tennis gennem tiderne. Det betyder også at hun nu er blevet optaget som nyt medlem i Sportens Hall of fame.

Den tidligere verdenssetter blev lørdag aften hædret ved Sport 2022 i Jyske Bank Boxen i Herning. Stjernen lagde ketsjeren på hylden tilbage i 2019 efter en lang årrække som den største tennisstjerne i Danmark.

Hun var nummer 1 på verdens ranglisten i 71 uger sammenlagt. Hun har vundet 30 WTA turneringer. I 2018 vandt hun Grand Slam turneringen Australian Open.

i 2004 vandt hun det danske seniormesterskab og samme år blev hun også kåret som Årets Fund. Da hun året efter var 15 år gammel, debuterede hun som professionel seniorspiller på WTA touren. I 2006 vandt hun faktisk juniorudgaven af Wimbledon.

På ganske få år endte hun med at være blandt verdens 10 bedste spillere. i 2010 lå hun nummer 1 på verdensranglisten.

Caroline Wozniackis blå bog

Hun er født d. 11. juli 1990.

Hun har været professionel tennisspiller fra 2015 til 2019.

Hendes bedste placering var som nummer 1 på verdens ranglisten.

De største præstationer hun har haft har været: Australien Open i 2018. Sæsonfinalerne WTA Finals 2017.

Alt i alt har hun vundet 30 WTA titler.

Hun er kåret som årets Newcomer of the year på WTA touren I 2008.

Hun blev derudover kåret som årets sportsnavn i 2010 og 2018.

Nu er hun blevet optaget i Hall of fame. Hun tager dermed pladsen som medlem nummer 39 i Sportens Hall of fame.

Caroline Wozniacki er nu en del af Hall of fame.

Hun er i Hall of fame på grund af præstationen

Wozniacki har præsteret noget i den danske tennissport, som ingen andre før hende har gjort. Det trækker nogle spor af respekt, at hun som helt ung har udtalt at hun vil være verdens bedste og så rent faktisk gik ud og gjorde det.

Hun har også været en fornem repræsentant for dansk idræt, da hun agerede fanebærer for Danmark delegation ved OL i Rio i 2016. Hun har vist, at man med en dedikeret indsats og god tro på egne evner, faktisk kan gøre det umulige muligt.

Hun er et godt forbillede og et godt menneske at spejle sig i. Hun har vist at man kan gå hele vejen ved at have vilje og være målrettet.

Hen mod slutningen af hendes karriere fik hun konstateret leddegigt. Hun har dog selv understreget at det ikke har været årsagen, til hun har valgt at ligge ketsjeren på hylden.

Det vægtede højt at stoppe imens legen var god.

Caroline Wozniacki kan nu se frem til at få en buste til at stå i Idrættens Hus i Brøndby.