Kunstsamler smadrer skulptur til 292.000 kroner

Gitte Nielsen

En kunstsamler kom til at vælte og smadre en blå skulptur af Jeff Koons. Dette skete til et VIP-arrangement i Miami.

En kunstsamler der var på en messe for den moderne kunst i Miami, kom torsdag til at vælge en lille skulptur af kunstneren Jeff Koons. Dette resulterede i, at skulpturen splintrede.

Den skinnede lille blå skulptur var en del af Jeff Koons berømte serie “Balloon Dog”. Den var vurderet til 42.000 dollars. Det svarer til omkring 292.000 kroner.

Dette uheld skete under et VIP-arrangement der var forud for messen Art Wynwood i Miami i delstaten Florida.

Flere af de deltagende ved messen troede faktisk, at der var tale om en form for performancekunst eller blot et iscenesat stunt.

Kunsteren Stephen Gamson så en kunstsamler som stod og prikkede til skulpturen og herefter faldt den ned og splintredes i flere tusinde stykker. Dette udtaler han til Fox News.

Kunstsamlers forsikring dækker omkostningerne

Stephen Gamson har sagt til Fox News at han troede at kvinden prikkede til kunstværket, for at se om der var tale om en reel ægte ballon eller ej.

Den omtalte skulptur stod på en opsats af akryl med kunstnerens navn indgraveret.

Et vidne har optaget en video af personalet på galleriet, der fejer den ødelagte skulptur op.

På videoen kan det høres at nogen siger “jeg kan ikke tro at nogen faktisk har væltet den”.

Benedicte Caluch, som er kunstrådgiver ved Bel-Air Fine Art har sponseret Jeff Koons værket fortæller, at denne kvinde ikke havde til hensigt at smadre den pågældende skulptur. Derudover fortæller hun også, at denne kunstsamler har en forsikring som vil dække de omkostninger der er.

Skulpturerne skal til månen

Jeff Koons ønsker at udstille sine skulpturer på månes overflade.

Skulpturerne vil senere i år blive sendt afsted mod måned i et rumfartøj. Dette skal ske fra Kennedy Space Center i Florida.

Den 67 årige Jeff Koons er blandt anden kendt for hans værker Balloon Dog og Rabbit. Hans værker er blevet udstillet på flere gallerier rundt omkring i verden.

Hans seneste projekt kaldes “Moon Phases”. Det projekt består af flere fysiske skulpturer der vil blive efterladt på månen i en gennemsigtig miniature satellit. Her vil skulpturerne også blive efterladt permanent.

Kunstneren ønsker at skabe et historiks og meningsfuldt projekt. Det er endnu ikke oplyst hvor mange skulpturer der skal sendes ud i rummet eller hvor store disse er.

Kunsteren selv var ikke til stedet

Jeff Koons var ikke selv til stede da hans skulptur blev ødelagt og lå i flere tusinde stykker på gulvet.

Han er en amerikans maler og skulptør som henter inspiration til hans værker fra simple hverdagsobjekter.

Hans værker udfordrer flere kunstkenderes forestilling om, hvad den fine kunst er.

Skulpturerne af ballonhunde varierer derudover i størrelse. Nogle af dem er ikke større end 30 cm i højde. Andre er helt op mod 3 meter i højde. Derudover kommer de i flere forskellige farver.