Marokko havde ødelagt det inden

Gitte Nielsen

Marokko fik ridser i lakken for deres opførsel under bronzekampen

Fodbold spillerne fra Marokko har været nemme at holde af, når de uge efter uge har sendt store nationer hjem fra VM. Dette er nationer som Belgien, Portugal og Spanien. De har været med til at tryllebinde hele fodboldverdenen den sidste måned. Lørdag aften under bronzekampen mod Kroatien viser spillerne en side, der får det gode ry til at krakelere.

Kritikken bunder i spillerne fra Marokkos opførsel over for dommeren Abdulrahman Al Jassim, der ifølge dem ikke dømte en god og fair kamp. Det var allerede fra det første minut af kampen, at spillerne havde set sig sur på dommeren. Dette endte med at bide dem i røven.

Træneren har stillet spørgsmålstegn ved dommeren allerede inden kampens start. Det ligner derfor også at spillerne faktisk var forudindtagende. Det var tydeligt at se, at det ikke gjorde noget godt for kampens udfoldelse.

Allerede i første halvleg blev dommeren overfuset af spillerne fra Marokko. Dette fordi de ville have et hjørnespark, der i stedet for blev dømt som et målspark. Helt som det reelt skulle bedømmes. Dette udtaler Martin Mikkelsen, som bliver bakket op af en kollega, Mads Junker.

Marokko spillede bronzekamp mod Kroatien.

Stor og meget kritik

Den qatarske dommer dømte en hæderlig bronzekamp.

Op til kampen blev FIFA dog mødt af kritik netop for valget af dommeren. Dette er også en kritik, der var helt på sin plads ifølge Kenn Hansen, TV2 Sports dommerekspert. Han er enig i kritikken i den forstand, at det er en dommer der ikke hører til på det niveau af fodbold. Dette ses helt tydeligt. Det er uden tvivl en politisk udnævnelse. Dette netop fordi man ikke prioriterer denne bronzekamp.

Marokko endte med at tage kampen med 2-1 til Kroatien. Dermed er der kun en kamp tilbage i forbindelse med VM. Argentina og Frankrig skal søndag mødes i finalen.

FIFA Mafia

I den afgørende fase af fodboldkampen blev marokkanerne mere og mere desperate, som minutter forsvandt.

Frisparket som Bruno Petkovic skabte store frustrationer hos de marokkanske fodbold spillere. Ofte fra tribunen blev utilfredsheden rettet mod kampens dommer, Abdulrahman Al Jassim, fra værtsnationen Qatar.

Der blev råbt “FIFA Mafia”. Hvad de marokkanske fans mente med dette må være til fri fortolkning.

Få sekunder efter dette kunne kampen have været afgjort. Mateo Kovacic kom tæt på det lille felt, men bolden blev sendt et stykke forbi målet. Dette var ellers en god mulighed.