Menneskesmugling: To iranere Fra Danmark idømt fængsel

Gitte Nielsen

To personer er nu idømt fængsel for menneskesmugling. Det kostede en familie på 5 livet.

I Frankrig er to iranere fra Jylland blevet kendt skyldige i uagtsomt manddrab på en hel familie. Alt dette i en opsigtsvækkende sag om menneskesmugling. De to iranere er blevet kendt skyldige ved retten i Dunkerque i Nordfrankrig.

De to hovedpersoner var blot to blandt i alt fire iranere, der var tiltalt for blandt andet at være skyld i, at 7 personer druknede. Dette efter en overfyldt båd kæntrede på vej fra Nordfrankrig og henover Den Engelske Kanal.

De to dømte er 38 årige Rauf Perot Rahimifar fra Viborg og 33 årige Hoshiar Khezri der ifølge folkeregistret sidst har haft adresse i Juelsminde. Begge nægter de sig skyldige i anklagerne.

De to mænd blev udleveret fra Danmark til det franske politi i henholdvis september 2021 og februar 2022. Siden de blev udleveret har de siddet i fængsel i Frankrig. De er idømt 9 og 5 års fængsel.

Ansvarlige for menneskesmugling

De to dømte skal ifølge retten have organiseret flere menneskesmuglinger samt de er blevet dømt for uagtsomt manddrag på 7 personer. Derudover er de også blevet dømt for at bringe adskillelige andre menneskers liv i fare, i et forsøg på smugling der gik galt d. 27 oktober 2020.

D. 27 oktober 2020 kæntrede en båd med 22 personer ombord på vej fra Nordfrankrig henover Den Engelske Kanal. Rauf Perot Rahimifars forsvarsadvokat, Daniel Thienpoent har oplyst at båden kun kunne bære 5 personer.

De fleste flytninge blev reddet op af vandet, undtagen en iransk familie på fem. For dem endte forliset fatalt.

Fire ud af de fem familiemedlemmer blev fundet kort tid efter båden var kæntret. Liget af den yngste i familien blev først fundet mere end to måneder senere. Dette skete da hans lig skyllede op på den norske kyst i januar 2021.

I Norge var det længe et mysterium hvor dette lig kom fra. Dette indtil norsk politi 5 måneder efter kunne bekræfte, at der var tale om lige af den 1 årige Artin fra forliset.

De fortrak ikke en mine

De fire dømte I sagen havde ikke nogen kommentarer, da de fik vist billeder af liget af Artins niårige storesøster Anita. Hun druknede under kæntringen. De fortrak ikke engang en mine.

Ifølge advokaten konkluderede retten, at det var Rauf Perot Rahimifar, der stod for logistikken og for at rekruttere migranter, som senere kom ombord på den omtalte båd.

Hoshiar Khezri kørte båden som skulle bruge til menneskesmugling, til Dunkerque i en bil på danske nummerplader, dette mener retten i hvert fald.

De to personer blev fældet via data fra deres mobiltelefoner. De er derudover også blevet udpeget af flere af de overlevende personer. Disse personer kan identificere dem som menneskesmuglere.