Regeringen vil ændre på sundhedsvæsnet

Gitte Nielsen

Regeringen afholder pressemøde. Pressemødet vil dog ikke levere de svar som danskerne øsnker.

En politisk redaktør forventer, at vi tirsdag kommer til at kende medlemmerne af sundhedsstrukturkommisionen. Derudover forventer redaktøren også at vi kommer til at kende til dens præcise opgaver efter, at regeringen melder om et pressemøde.

Tirsdag vil danskerne blive klogere på fremtidens sundhedsvæsen. Det sker klokken 10 til en pressemøde i Spejlsalen. Sådan lyder det i hvert fald fra Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Statsministeriet vil ikke på forhånd afsløre hvad dette pressemøde indeholder.

Politisk redaktør Hans Redder, kommer mere bud på, hvad der kan forventes af morgendagens pressemøde. Han udtaler at vi højst sandsynligt ikke får at vide, hvordan og på hvilke punkter regeringen vil lave om på sundhedsvæsnet.

Regeringen fremlægger trin i en lang proces

I regeringsgrundlaget fra december 2022, står der at det er en hovedprioritet for regeringen, at der er et velfungerende sundhedsvæsen.

Dette kan man ikke sige for nuværende om det danske sundhedsvæsen, så noget bør der gøres. Dette mener politikerne.

Ifølge Hans Redder skal man ikke sætte næsen om efter de helt store nyheder på sundhedsområdet.

Han mener ikke, at det bliver et pressemøde hvor regeringen leverer de svar, som danskerne reelt ønsker at få.

Vi vil derimod i stedet få at vide hvilke personer der vil sidde i sundhedsstrukturkommissionen, som SVM-regeringen har varslet skulle nedsættes. Det vil sandsynligvis også blive afsløret hvilke områder som sundhedsstrukturkommisionen skal levere på.

Sundheden er vigtig

SVM-regeringen sender et tydeligt signal ved at indkalde til dette pressemøde tirsdag.

De kunne blot have valgt, at afsløre navnene på Statsministeriets hjemmeside. Men der er en god grund til, at det ikke bare er tilfældet.

Der bliver sendt et signal om, at sundhedsvæsnet ikke fungerer som det skal lige i øjeblikket. Samtidig er det også et område der bliver taget meget alvorligt af politikerne.

Problemerne i sundhedsvæsnet er blevet aktuelle af den ulykkelige kræftsyg fra Region Midtjylland. Her har flere hundrede kræftpatienter ventet alt for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital. Længere end de havde ret til.

Sundhed er et af de vigtigste emner, måske endda det vigtigste emne for vælgerne. Dette ses i den seneste valgkamp. Derfor vil regering også foretage en store opsætning i form af dette pressemøde.

Regeringen forklarer i deres regeringsgrundlagt, at man ønsker et sundhedsvæsen om opfylder følgnede kriterier:

Det skal være et sundhedsvæsen der er sammenhængende og som samarbejder på tværs af fagligheder og geografi. En opgavefordeling mellem sygehuse og det nære sundsvæsen skal sikre, at patienten kommer i centrum og få en sammenhængende plan for behandling.

Derudover skal uligheden i sundhedsvæsnet nedbringes. Dette gælder på geografisk og socialt.