Sommerland har fået en ny plan

Gitte Nielsen

To store forlystelser skal være trækplaster og erstatte det faldefærdige sommerland.

Direktøren i det nye Fyns Sommerland kan nu løfte sløret for, hvilke aktiviteter de besøgende vil blive tilbudt i parken når den åbner næste år.

Der er sket en del i Fyns sommerland efter der i oktober blev afholdt Horror Drive Thru. Her blev 15.000 besøgende skræmt fra vid og sans i den nu faldefærdige forlystelsespark.

Siden den dag har et hold håndværekere været igang med at renovere, rydde op og planlægge hvad der nu skulle ske. De har fået fastlagt hvor de forskellige aktiviteter skal foregå i området for sommerlandet. Derudover har de også fået indkøbt de fleste af de pågældende aktiviteter. Det fortæller Jeppe Vestergaard Nielsen, der er direktør og to medstiftere som står bag projektet.

Trioen bag projektet kunne i efteråret fortælle at sommerlandet er planlagt, til at stå klar til at modtager gæster d. 29 april næste år. Efter alt at dømme så holder denne tidsplan indtil videre også.

Det er ikke nogen hemmelighed at troen håber, at der ikke kommer til at ligge sne over landet hele vinteren. De ønsker og håber på, at det bliver en fin og varmere vinter. Så bliver det nemlig rigtig godt for projektet. Hvis der kommer for meget sne og dermed også frost, så kan hele projektet bliver sat ned i fart. Dette fortæller Jeppe Vestergaard Nielsen.

Zorbing bliver en del af det nye sommerland.

Stor renovering af sommerland

Parkens hovedbygning som tidligere hen stod i slemt forfald på grund af hærværk, vind og vejr, har fået en ordentlig overhaling.

I hovedbygningen er taget blevet tætnet, der er kommet vinduer i og gulvet er blevet lagt. I denne tid er de også igang med at ordne væggene i køkkenet. Facaden mangler dog at blive malet eller få sat en form for træbeklædning på.

Planen for, hvad denne hovedbygning skal indeholde er faktisk også planlagt.

Der skal være en reception i bygningen, et kontor, et lager og et køkken. Her skal der kunne sælges mad, drikkevarer og is. I køkkenet kommer der til at være friture og softicemaskiner. Der bliver derudover trukket øl slanger henover loftet.

Huset i sig selv er en stor opgave, men det de bruger mest tid på er faktisk selve parken og alle dets aktiviteter. Det er et kludetæppe af leverandører på alt. Nu har de fået sat pælene hvor stolperne til den nye svævebane skal være. De mangler dog den sidste godkendelse fra Assens Kommune og skal kan de forhåbenligt komme i gang med at bygge selve svævebanen.

Der vil være to hovedattraktioner i parken

Svævebanen vil blive en af to hovedattraktioner. Svævebanen kommer til at forgrene sig henover hele parken.

Tårnet til denne svævebane bliver 17 meter højt. Der vil være 16 svævebaner, hvor de længste bliver omkring 300 meter. Der skal bæres hjelm og klatresele når de skal prøves.

Den anden hovedattraktion bliver en zorbing bane.

Her starter man oppe på den bakke de er ved at grave ud, og så ruller man ned ad en af banerne i en oppustelig plastikkugle. Det er en tur på omkring 100 meter.

Derudover har de planlagt en lang række af andre aktiviteter. Dette er blandt andet ting som BMX, bueskydning, minigolf, forhindringsbane, kroket og flere andre ting.

Alle aktiviteter pånær zorbing og svævebanen vil være inkluderet i entreprisen, som kommer til at ligge under 150 kroner.